Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästskit och datorer på dagordningen

Hästskit och datorer blev de främsta samtalsämnena när Strömsunds nya kommunfullmäktige samlades för första gången.

November månads kommunfullmäktige i Strömsund hade ett nytt presidium, en annan fördelning av mandaten, Folkpartiet borta och Sverigedemokraterna som nytt parti. Mandatperiodens första möte blev en lugn tillställning, utan större tvistefrågor.

Sammanträdet föregicks av kommuninnevånarnas frågestund. DHR:s ordförande Jahn Strid utmanade politikerna, vars intresse man hittills uppfattat som mycket lågt när det gällt att delta i de aktiviteter som handikapporganisationerna anordnar för att öka förståelsen för funktionsnedsättningar:

– Den 4 juni har vi nästa tillgänglighetsmarsch. Ställer ditt parti upp då?

Alla partier, utom Sverigedemokraterna, lovade att ställa upp.

Mats Almer påtalade problem som drabbat ridklubben, på grund av att kommunen antagit ny renhållningstaxa, och erkände att han själv troligen varit med om att fatta beslutet:

– Klubben måste betala 20 000 för att få hästskit bortforslad, fem gånger per år, alltså 100 000 kronor. Det har inte en liten förening råd med.

Under själva sammanträdet var det endast en fråga som vållade någon diskussion, nämligen om hur de pengar som blivit över från skolutredningen ska användas.

Lena Johansson (S) yrkade att pengarna ska användas till att få en rättvis fördelning och en upprustning av datatekniken inom skolan och förskolan. Hon fick mothugg av Karin Stierna (C) och Jan-Olof Andersson (M), vilka ansåg att pengarna skulle användas till att förbättra skolans allmänna resultat. Lena Johanssons förslag vann, utan votering.

Sammanträdet avslutades med att Jan-Olof Olofsson höll en information om det biogasprojekt som pågår i Hammerdal, där en av de råvaror man använder är gödsel:

– Kanske kan det vara en lösning för ridklubben, påpekade han.