Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hästgårdar och hästhagar i princip överallt"

Det är ingen tillfällighet att hästnäringen mår bra i länet. Det hävdar Johan Sundberg, vd på Wången.

– Jag vågar påstå att i Mellannorrland är hästnäringen nästan som allra starkast.

Annons

Johan Sundberg har stor erfarenhet av hästnäringen i vårt område. Han har arbetat både på Östersundstravet och på grannbanan Bergsåker innan han kom till Wången för två och ett halvt år sedan.

– Hästnäringen är väldigt viktig för länet. Om man åker utanför stadskärnorna är det hästgårdar och hästhagar i princip överallt, säger Johan Sundberg.

Han har många år bakom sig i travbranschen. Sedan han kom till Wången har han fått inblick i en annan gren av hästnäringen - islandshästar.

– De är ett bra komplement till vår travutbildning och har varit väldigt viktiga för Wången. Hade inte islandshästarna och de utbildningarna kommit hit hade situationen varit allvarligare.

Nästa sommar står Wången som värd för SM för islandshästar. Det är tredje gången som mästerskapet går på Wången och det betyder mycket för anläggningen enligt Johan Sundberg.

– Det är fantastiskt roligt. Det är ett evenemang som beräknas dra 8 000 åskådare. Det betyder mycket ekonomiskt för vårt värdshus som fylls till brädden en vecka under sommaren när det annars är lågsäsong. Sedan betyder det mycket i ett rekryteringsperspektiv.