Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästarna har en speciell plats i Karins hjärta

Hon beskrivs som "något i hästväg". Och hästarna har en speciell plats i hjärtat hos "Årets Sikåsare".
– De betyder så mycket, säger Karin Jönsson.

Annons

Nyligen arrangerades "Sikåsdagarna", där utmärkelsen "Årets Sikåsare" delades ut. I år gick den till Karin Jönsson, 28 år.

– Jag är jättehedrad, överraskad och glad att de ville ge priset till mig. Jag tycker att jag är ganska ung och gör det jag tycker är roligt. Det är så himla kul att det kan betyda något för någon annan, säger Karin Jönsson.

Det senaste året har hon och systern Kerstin drivit restaurangen Sikåsköket, som serverar lunch på Sikåsbua två gånger i veckan. Det har blivit ett populärt inslag i byn.

– Det är väldigt uppskattat att jag håller på med maten och restaurangbiten. För byn betyder det väldigt mycket att det finns någonstans där man kan samlas, ta med familjen och sitta och ha det trevligt och mysigt tillsammans. Jag har alltid drivit företag och hållit i gång. Jag tycker att det är viktigt att alla får vara med och mår bra, säger Karin Jönsson.

Restaurangverksamheten är en stor del i livet för Karin Jönsson, men det finns också något annat som betyder väldigt mycket – hästarna. Sedan några år tillbaka driver hon uppfödning av svenska halvblodshästar och dessutom tränar hon och hennes pappa travhästar.

– Jag fick min första häst när jag var tolv år. Jag och mina två småsyskon hade hästen. Pappa hade fullt upp på gården, så vi var ensamma med hästen och hade jätteroligt, säger Karin Jönsson.

Att återvända till Sikås efter några år på andra ställen var en bra lösning just för hästarna.

– Det är mest för hästarnas skull som jag har det här. Det är så himla mycket värt det. Det är fint för hästarna att få gå i sådana här hagar och jag skulle aldrig ha råd att ha det någon annanstans.

Är du hemma i Sikås för gott nu?

– Man vet aldrig. Men jag har byggt upp så mycket här, så det är svårt att ta med det någon annanstans.

Annons