Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasse Håkansson

/

Min älskade make och vår älskade pappa, morfar och svärfar, har efter en tids sjukdom stilla somnat in i sitt hem i en ålder av 63 år, omgiven av sina kära.

Annons

Familjen bodde i Gåxsjö under Hasses första sex år, sedan flyttade han tillsammans med sin mor och far samt sina två äldre bröder Hugo och Haldo tillbaka till Storåbränna.

Hasse började sitt yrkesliv i skogen, han flyttade senare till Strömsund och började arbeta på Cementvarufabriken. 1967 träffade han sin livskamrat Viola, de gifte sig 1975 och fick två döttrar, Marie och Anneli. 1976 flyttade familjen till Hoting där Hasse fick anställning som bilförsäljare på Ivars Bil, senare blev han även platschef. Genom jobbet fick Hasse möjlighet att göra flera utlandsresor bland annat till Kenya och Japan, dessa resor och många andra hade han fina minnen ifrån.

1990 gick flytten tillbaka till Strömsund där han började på Bilbolaget som försäljare, även där blev han senare platschef. Hasse hade kvar sin anställning där när han dog. Genom åren fick han många trogna kunder eftersom han var pålitlig och trovärdig. Hasse var sport- och travintresserad och följde många sportsändningar på tv. Travintresset delade han med sina två bröder och sin måg Ronny.

Ett av glädjeämnena i livet var när han tog fiskespöet och gick ner till Storån för att ta någon harr. En annan var älgjakten med jaktkompisarna i Storåbränna eller när han kopplade på husvagnen och for till Skallsjön för jakt. Ett annat stort intresse var skoteråkning tillsammans med familj och vänner. Där var Hasse eld- och grillansvarig, grillvagnen har han dragit i många mil med skotern.

I början av 70-talet började Hasse och Viola att bygga sin stuga i Storåbränna som sedan har utökats under åren, detta blev Hasses paradis.

Hasse fick tre barnbarn Nim, Nelly och Zeb som var hans glädje och stora stolthet. Hasse var väldigt mån och omtänksam om sin familj, vi har alltid känt att vi har varit viktiga för honom. Hasse uttryckte ofta att han trivdes väldigt bra när döttrarna med familjer var hemma och han fick rå om oss.

Det sista året har Hasse varit en stor kämpe, men sjukdomen fick övertaget. Hasse lämnade oss alldeles för tidigt och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Mer läsning

Annons