Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt trafikerad gata i Östersund byggs om

Räkna med lätt trafikkaos i centrala Östersund i sommar.

Annons

Törnstensgränd har redan fått en ansiktslyftning och nu är det Postgränds tur. Som LT tidigare har berättat har Östersunds kommun tagit fram en plan hur "stadens golv" ska se ut. De utpekade gatpartier i centrala Östersund mellan Storgatan och Kyrkgatan är: Törnstensgränd, Biblioteksgatan, Postgränd, Hamngatan och Thoméegränd.

Postgränd ska börja fräschas upp med start i början eller mitten av maj, men det blir inte en helt lätt uppgift för vare sig kommunen, fastighetsägarna eller trafikanterna.

Kommunens tjänstemän skriver så här i sitt förslag till politikerna:

"Postgränd är en mycket trafikerad gata. Den är normalt enkelriktad i nedåtgående riktning, och används intensivt för varuleveranser. Många butiker och andra verksamheter har sina varuintag längs den sträcka som nu ska byggas om. Där finns också ett flertal infarter till garage och innergårdar med parkeringar. Parkeringsplatser kan tillfälligt ordnas på annat håll och vanlig personbilstrafik kan skyltas bort. Varuleveranser måste dock kunna fortsätta, vilket innebär att arbetet inte går att utföra så rationellt som man skulle önska. Det är därför svårt att ge en god uppfattning om hur lång tid arbetet kommer att ta. Vid behov kommer dock körriktningen på gatan att ändras för att möjliggöra arbete utan trafik".

På onsdag nästa vecka ska miljö- och samhällsnämnden fatta beslut om investeringen.