Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt motstånd sporrar damerna i ÖBS

/
  • Tränaren Hans Jonsson, 14-åriga Ida Salomonsson, tränaren Mats Högberg och nya lagkaptenen Anna-Sara Carlsson vid gårdagens premiärträning på Odenvallen. I helgen väntar en riktig långresa till Kalix för seriepremiären. Totalt 160 mil i buss.  Foto: Helena Modigh

En helt ny serie – med motståndare bland annat från Stockholm, Halland, Göteborg, Västerås och Karlstad. Det sporrar ÖBS-damerna inför seriestarten i helgen.
– Väldigt utvecklande, säger tränaren Hans Jonsson.

Annons
Nya division 1 dam omfattar elva lag som är indelade i tre pooler. Totalt kommer 14 matcher att spelas.
– Det ska bli kul och väldigt utvecklande att möta nya lag. De långresor vi behöver göra är inget problem. Tjejerna hittar alltid på grejor i bussen.
Division 1-serien sträcker sig från Norrbotten till Halland. De mest exotiska lagen blir Sunvära från Kungsbacka i Halland och Kållered från Göteborg. Den långresan genomförs 24–25 januari.
Strömsbro skulle också ha varit med, men har precis dragit sig ur. Orsak: Spelarbrist. ÖBS får dock ändå spela lika många matcher. Däremot blir det istället tre möten med Härnösand och Kalix/Karlsborg.
Vad tror du om årets ÖBS?
– Vi har pratat om att vara på övre halvan. Tror inget lag kommer att spela ut oss. De tre matcher vi spelat i höst visar att vi är där vi slutade i fjol, säger Hasse.
En av träningsmatcherna gav en meriterande seger mot Karlsbyheden – som i fjol spelade i allsvenskan.
ÖBS-truppen innehåller 18 spelare. Och där finns förstås vissa nyckelfigurer.
– Emilia Granqvist, Ingrid Larsson från Sveg, Hrönn Hedin och Anna Jönsson. Om vi får ha de här nyckelspelarna hela då har vi ett fungerande mittfält och då kan det gå bra, menar Hans Jonsson.
Styrkan i ÖBS är en hög arbetsmoral.
– Tjejerna ger sig aldrig. De är in i kaklet i alla lägen. De ska de ha heder för. Vi är även bra skridskoåkare. Om motståndarna ska åka förbi måste de åka runt oss. Vi vill inte släppa in dem i banan.
Det finns dock två problem inför helgens seriestart mot Kalix/Karlsborg: bristen på träningsmöjligheter på hemmaplan samt en knäskada på viktiga Hrönn Hedin.
– Vi har inte kunnat köra ett pass på Odenvallen förrän i går torsdag. Så sen träningsstart har vi aldrig haft.
Vilka problem ger det?
– Det är svårt att träna bandyspecifikt, som hörnor, frislag, uppspel. Generellt sett blir det nog som alltid för ÖBS, vi kommer ikapp de andra lagen under andra halvan av serien.
Hrönn Hedins knäproblem oroar Jonsson och kollegan Mats Högberg.
– Ett stort orosmoln. Hon har en överanstsrängning, men ska ändå följa med upp, säger Hasse.

Mer läsning

Annons