Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry ”Sputnik” Källström

/

Min älskade morfar Harry Sputnik Källström och min mormor Sonjas älskade livskamrat har hastigt och oväntat lämnat oss i oändlig sorg och saknad i en ålder av 70 och 13 dagar.

Annons

Han var född den 30 juni 1939 i Södertälje där han växte upp tillsammans med sina föräldrar Britta och Gunnar Källström, samt sina yngre systrar Ulla-Britt och Brittmarie.

Harrys far Gunnar var rallyförare och det intresset förde han vidare till Harry som började lite försiktigt men hans far såg snart vilket stort intresse Harry hade för bilsporten och han bestämde sig för att avsluta sin egen karriär och låta Harry ta över. Detta skulle visa sig vara ett klokt beslut då Harry kom att bli en stor tillgång för bilsporten. Han blev bland annat Europamästare och arabisk mästare.

Harry vann stora tävlingar som RAC-rallyt och Akropolisrallyt men också många, många andra tävlingar.

Det var på en rallyträff på Åbacka i Tullingsås i mitten av 60-talet som han träffade mormor Sonja som sedan blev hans fru 1971.

Efter cirka tio år flyttade Harry och Sonja till hennes föräldrahem på Södra Öhn.

1981 la Harry rallyratten på hyllan för att ägna mer tid åt Sonja. Några år senare började han jobba med renhållningen i Strömsunds kommun, där han trivdes som handen i handsken och fick många goda vänner.

2004 gick han i pension och slog sig till ro med Sonja på Södra Öhn tillsammans med alla fåglar, rävar, rådjur och ekorrar, hos dem var alla välkomna!

Harry var en stor djurvän men även en mycket känslig människa med ett otroligt stort och varmt hjärta. Han kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Våra underbara minnen och alla fina år vi fick tillsammans kommer för alltid att leva kvar.

Vi kommer alltid att älska honom och aldrig glömma vilken fin människa han var.

Annons