Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Potter och Halvblodsprinsen

/

(EA Games)

Ålder: 12+

Format: Wii

Genre: Filmäventyr

Annons

Betyg: 3 Harry Potter är tillbaka i ett spel baserat på den sjätte filmen (och boken) om H.K. Rowlings populära trollkarlsstudent.

Den här gången får vi se mer av omgivningarna på trollkarlsskolan Hogwarts, eftersom man numera kan ströva runt relativt fritt på det magiska internatet.

Storyn känns väldigt löst återgiven och har du inte sett filmen, eller läst boken, så är det ganska svårt att hänga med i svängarna. Upplägget är väldigt linjärt och svårighetsgraden gränsar till löjligt enkel, vilket torde passa yngre spelare.

Det finns gott om spännande moment som Quidditch och trollkarlsdueller. En favoritingrediens är lektionerna i trolldrycker, där du rör dina Wii-kontroller likt provrör ovanför en bubblande häxkittel.

Precis som i flera av de tidigare Harry Potter-spelen så känns innehållet aningen ojämnt. Vissa uppgifter känns riktigt inspirerade medan andra bär tydliga spår av bristande idéer.

För att vara ett Wii-spel så är grafiken riktigt hyfsad, särskilt karaktärerna och deras animationer. Miljöerna är också mysigt återskapade från filmerna. Som Harry Potter-fan av den äldre generationen önskar man ofta att man kunde få lite bättre flyt och mer tuggmotstånd i svårighetsgraden. För yngre Potter-fans kan det däremot vara en ganska trevlig upplevelse.

Mer läsning

Annons