Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Olofsson

Harry Olofsson, Storhallen, har avlidit i en ålder av 96 år.

Annons

Han föddes i Storhallen som yngst i en syskonskara om fyra. Han är den siste av dem som lämnar jordelivet. I familjen ingick också en kusin som växte upp tillsammans med syskonen och kom att bli som en syster för dem. Harry blev, liksom två av syskonen och kusinen, Storhallen trogen i hela sitt liv med undantag för några perioder under 60- och 70-talet då han arbetade med stormfällning i skogarna i södra Sverige, samt husbyggnationer i bland annat Bohuslän.

Han arbetade i skogen och med hemmajordbruket. När han fick problem med ryggen på 50-talet omskolade han sig till svetsare i Ljungaverk men återgick ändå till arbetet i skogen. Det var också där han helst vistades på fritiden, han trivdes bäst med att vara ute i skog och mark.

Harry var en väldigt positiv person som såg framåt och rymde en stor livslust. Problem med hälsan tacklade han med livsglädje och träning. Det var viktigt för honom att hålla sig i form. Han tränade varje dag och genomförde andningsövningar för öppet fönster från ungdomen och i stort sett livet igenom. Han bodde hemma till för ett halvår sedan då han flyttade till äldreboendet Treklövern i Åsarna där han fick sin omvårdnad under den sista tiden.

Harry sörjes närmast av sina syskonbarn och kusinbarn och deras barn med familjer.

Mer läsning

Annons