Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Granlöv

/

Annons

Harry Granlöv, Överammer, har avlidit i en ålder av 85 år.

Han var född och uppväxt i Överammer och förblev hembygden trogen under hela sin levnad. Efter avslutad sexårig skolgång fick han, som många andra på den tiden, börja hjälpa till hemma på gården med jord- och skogsbruk.

Pappan dog när Harry var 19 år och som enda son bland mor och fyra systrar blev det Harry som fick åta sig de manliga arbetsuppgifterna. Han gjorde sin värnplikt på I 5 i Östersund 1943, under ett av de rekordkalla krigsåren.

Därefter körde han häst i timmerskogen under många år innan han blev fast anställd hos SCA med huggning, plantsättning och röjning som huvudsakliga arbetsuppgifter. Harry arbetade kvar vid SCA tills han gick i pension.

Harry hade en positiv livssyn och hade genom sina personliga egenskaper lätt att få vänner. Även om speciellt sista tidens många sjukhusbesök tog hårt på hans krafter, hade han alltid berömmande ord att säga om den vård och hjälp han fick.

Han hade många fritidsintressen såsom vinter- och sommarfiske, bärplockning, idrott i de flesta former, bridge och andra sällskapsspel. Vad vi speciellt kommer att minnas var samvaron med Harry och de många fisketurer och andra resor som vi hade nöjet att göra i hans sällskap.

Vi är många som saknar Harry.

Gustav och Ragnhild

Mer läsning

Annons