Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Ericsson

Harry Ericsson föddes den 12 februari 1930 i Svensåsen, Oviken, men flyttade redan i unga år med sina föräldrar till Böle utanför Lit.

Annons

Harry var äldst av fyra syskon. I stort sett hela sitt yrkesverksamma liv tillbringade han vid SJ, först i Lit och sedan i Duved, dit han flyttade med sin familj 1962.

En stor del av Harrys fritid delades mellan fiske, idrott och bridge. Harry var nämligen en inbiten fiskare och många var de sommarnätter han vandrade längs Indalsälven i Duvedstrakten för att flugfiska. Många var även de vinterdagar han ägnade åt ismete. Harry var även en hängiven kortspelare och spelade under hela sitt vuxna liv bridge – han började under sin tid i Lit och fortsatte sedan i olika bridgeklubbar i Västjämtland.

Idrottsintresset var alltid mycket stort. Ett intresse där han först var aktiv inom olika idrotter, bland annat fotboll och curling och sedan stödjande som ungdomsledare inom fotboll. Harry var en mycket allmänbildad person med bland annat ett stort historieintresse – färdigheter som kom väl till pass då något av alla de otaliga korsorden skulle lösas.

Barnbarnet Joakim betydde mycket för Harry, han engagerade sig helhjärtat i Joakims skolgång och fritidsintressen. Morfar Harry ställde alltid upp och skjutsade och peppade Joakim oavsett om det gällde skolarbete, skidåkning eller fotbollsmatcher.

Under den sista tiden blev stegen kanske något kortare och smärtan svår. Men humorn och den intellektuella skärpan behöll han hela vägen ut.

Harry lämnar stor saknad och stort tomrum i hjärtat hos hustrun Sonja, barnen Ulf och Ingrid med familjer och barnbarnet Joakim.

Mer läsning

Annons