Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härligt firande av Östersunds kulturskola

Lördagen blev en dag med ett ståndsmässigt firande av en fräsch och vital 60 åring.

Under lördagen bjöd Östersunds kulturskola på karnevalståg och stor galaföreställning för att riktigt fira sitt 60 års jubileum. Den här dagen ägnades mest åt ljudande konst, musik av alla de slag.

Ett rungande karnevalståg gick från Badhusparken till Stora torget, väl där bjöds det saft och bulle för alla deltagare. I foajén och på stora scenen i Storsjöteatern klingade all möjlig musik under eftermiddagen för en fullsatt salong under en härlig galaföreställning.

Många musikgenrer var representerade och programmet varierat, allt från den svenska musikens fader Roman till alldeles nyskriven musik av Waldemar Swiergiel. Förstärkning på stråksidan kom från Piteå ungdomsstråkar som var gäster denna kväll.

Men de var inte den enda gästartisten denna kväll. En av skolans före detta elever blockflöjtisten Maria Stiberg presenterade tillsammans med en stråkkvartett ur lärarkåren tre satser ur Suite for Recorder and Strings av G. Jacobs.

Ciceroner under eftermiddagens föreställning var Inga-Lena Eriksson och Stefan Hanberg. Jubileumstalade gjorde kultur- och fritidsnämnden ordförande Karin Thomasson som också fick äran att dirigera alla ungdomar i den avslutande Jämtlandssången.

Det lätt att förstå, efter en så här fin manifestation, att kulturskolan verksamhet är viktig som ger alla barn och ungdomar chansen att utveckla sina kreativa sidor. Att en av Sveriges största exportprodukter är musik är också lätt att förstå och att det är våra kulturskolors förtjänst.