Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig stämning i Brunflo

Förtätad stämning, fin social samvaro med svängigt gungande musik får bli ledorden och det allmänna omdömet från måndagens underhållning i Brunflo. En ”Mitt på dagen-träff” som heter duga.

När jag anlände var platserna i den lilla lokalen redan uppbokade. Nätt och jämnt fick Carin Nordenbergs härliga mysgäng, Tiljans spelmän, plats i lokalens hörn. Förväntansfulla gäster drack sitt förmiddagskaffe och den sociala samvaron syntes vara på topp.

Anette Karlsson är mötesplatsens ledare här och evenemangets huvudman är Östersunds kommun, som också bedriver liknande verksamheter på tio andra ställen i stan och strax utanför. "Här är det öppet mellan 12 till 14 måndagar och onsdagar, och varje måndag musik och fika", berättar Anette.

Tiljans spelmän består av många spel- och sångglada förmågor. Här hittar vi åldermännen Göran Lundgren med sin fiol och Sven Lindgren, kontrabasisten som fanns med i kända Lindqvistarna mé Gubben i början av 1960-talet. Båda går snart in på sitt 90:e år och spelmansmusiken har följt dem hela livet. Gruppen är allsidig med brett utbud. Carin Nordenberg och Lena Elmqvist, båda bosatta i Ås, gav ett uruppförande med en melodi, "Domars gånglåt", komponerad av medlemmen och fiolisten Ivan Wettersten.

Gitarristerna Rolf Nyman och Stickan Ek visade även på sångliga inslag. Spelgruppen har ungefär lika många fiolister som dragspelare med i den samspelta uppsättningen.

Som stämningen var på topp under den en timma korta sejouren blir det samlade slutomdömet ett bra och behjärtansvärt initiativ från i första hand samordnaren Lena Skåle vid vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen. Fortsätt engagera musikanter som levererar härligt svängande musik med dedikation mogen publik. Traditionsmusik i rätt miljö lättar upp vardagen och är guld värd!

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel