Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig persikokaka

En saftig fruktkaka med vackert rostade kokosflingor på.

Annons

Det här behöver du:

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

400 g persikor

1 dl kokoschips

florsocker

0,5 liter vaniljglass

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Kärna ur persikorna och skär dem i 1 cm stora bitar. Blanda ner mjölblandningen i smeten och vänd sedan ner persikobitarna. Häll smeten i en smord och bröad gjutjärnspanna eller i form med löstagbar kant. Strö över kokoschips. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med vaniljglass. Receptet kommer från Arla.