Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig persikokaka

En saftig fruktkaka med vackert rostade kokosflingor på.

Annons

Det här behöver du:

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

400 g persikor

1 dl kokoschips

florsocker

0,5 liter vaniljglass

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Kärna ur persikorna och skär dem i 1 cm stora bitar. Blanda ner mjölblandningen i smeten och vänd sedan ner persikobitarna. Häll smeten i en smord och bröad gjutjärnspanna eller i form med löstagbar kant. Strö över kokoschips. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med vaniljglass. Receptet kommer från Arla.

Annons