Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig jam session med spelkamrater i Brunflo

Annons

Aldrig trodde jag att tio musikanter skulle kunna få utrymme och att dessutom ge plats för instrument, bälgaryck och fotstamp i det minimala musikrum som värden Rolf ställt till förfogande den där försommarkvällen, då det rådde ett otvunget musikjam i Brunflo. Men någon riktig trängsel infann sig aldrig och tonerna gav eko ända ut mot garageinfarten.

Rolf Lindgren är den sanne eldsjälen för dragspelsmusikens fortlevnad. Hans vevgrammofon blir flitigt använd och en och annan Jularboskiva snurrar på skivtallriken. Men hans klappande musikhjärta har också många andra egenskaper som social samvaro och ärligt och positivt kamratskap. Vänkretsen inom gänget av spelglada musikanter bekräftar.

Själv har jag genom åren upplevt Rolf som en av de trognaste tillskyndarna av glamusiken. En påhejare i bevarandet för kulturarvet. Uppslutningen i hans musikrum under fredagskvällen var bevis nog för att befästa tesen om vad en äkta jam session kan betyda både såväl i låtval som i tilltro till dragspelet.

Två kompglada kamrater, Sture Pettersson på gitarr och Alvar Andersson med sin elbas, försökte förgäves överrösta de sju dragspelarna, Reidar Larsson, Gunno Nilsson, Anders Nilsson, Lars Berg, Kent Göran Jonsson, Olle Gustafsson samt Glös-Allan Persson. Rolf är också dragspelare men höll sig mest till munspelet och värdskapet den här kvällen.

Ja, det blev en härlig otvungen spelsession av kamrater i en anda av framtidstro för bälgaspelsmusiken.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons