Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens första laddstation

Härjedalens första laddstation för elbilar invigdes på fredagen. Stationen har kommit till genom ett samarbete mellan Fyrfasen och ICA Sveg.

Nu är det möjligt att få sin elbil laddad även i Härjedalen. Vid ICA i Sveg har den första laddstationen sett dagens ljus och Fyrfasen Energi har även i sin planering att sätta upp en station i Funäsdalen.

– Bergs elektriska planerar att sätta en laddstation i Vemdalen och då blir det fullt möjligt att köra elbil i hela Härjedalen, säger Mikael Råstedt som har ansvaret för laddstationsprojektet hos Fyrfasen.

Invigningen sköttes högtidsfullt av kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke som dagen till ära kom glidande med privatchaufför i en elbil.

– Det ingår i kommunens miljöplan att vi ska investera i egna elbilar. Någon exakt tidpunkt har vi inte än, säger Zetterström-Bäcke.

Även ICA-handlaren Leif Lindström kände ett visst sug på en eldriven bil.

– Det skulle passa oss alldeles perfekt att använda en sådan när vi kör ut varor, påpekade han.

Först i Härjedalen med att köpa elbilar blir troligen elbolagen Härjeåns och Fyrfasen.

– Vi siktar på att köpa en bil var till att börja med, bekräftar Mikael Råstedt.