Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdalselever prisades för sitt miljöengagemang

/
  • Ytterhogdal har varit föregångare och visat vilka effekter en målmedveten och kollektiv satsning kan få. Därför är skolorna en god förebild och ett gott exempel på ett framgångsrikt lärande i miljöarbete, skriver juryn i sin motivering.Jesper Isberg, Adrian Rydbark, Marcus Nordqvist, Mathilda Grip och Elin Åsén var några nöjda pristagare.Foto: Håkan Degselius

Skolan i Ytterhogdal fick Härjedalens kommuns miljöpris 2009 för att man tar ansvar för miljön.

– Ni är föregångare när det gäller miljöarbetet, menade Lars Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Annons

För och grundskolan i Ytterhogdal har alltid legat i framkant när det gäller att tänka på det viktigaste vi har – miljön.

Ett idogt och kontinuerligt miljöarbete och lärande i miljöfrågor har bedrivits i dessa skolor under många år. Ytterhogdal var först i Härjedalens kommun att erhålla miljöcertifieringen Grön flagg. Då var temat som behandlades ”Livsstil och hälsa”.

Sedan dess har man satt ytterligare antal mål med sitt miljöarbete och jobbat kontinuerligt med att nå de högt ställda målsättningarna.

Och nu har man fått belöningen för mödan genom att bli mottagare av miljöpriset för 2009.

– Vi har gjort mycket bland annat har vi plockat skräp och sopsorterat, säger en av många glada vinnare den här dagen, Mathilda Grip, som tillsammans med övriga på skolan fick ta emot diplom och en check på 10 000 kronor.

– Jag hoppas att vi kan använda det till något bra, fortsätter Mathilda som även fick smaka på segern sötma när alla på skolan bjöds på ett tårtkalas av mäktiga mått.

Det smakade säkert minst lika gott som miljövinsten!

Annons