Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

YIK:s planer på en fotbollshall tar form

/
  • Meningen är att bygga om gamla fönsterfabriken, som nu står tom, till en fotbolls- eller aktivitetshall. En satsning i storleksordningen 15–20 miljoner.
  • – Vi räknar med att påbörja en förstudie om hallen efter årsskiftet, säger Ytterhogdals IK:s ordförande Leif Nilsson.

I Ytterhogdal jobbar man nu stenhårt för att åstadkomma en fotbollshall eller aktivitetshall, som kanske är det bästa namnet.

Annons

– Vi kommer efter årsskiftet att köra igång arbetet med en förstudie. För att få fram det material som behövs för att gå vidare med projektet, säger Ytterhogdals IK:s ordförande Leif Nilsson.

– Som jag bedömer det har våren 2009 på oss att åstadkomma förstudien, som vi har beviljats 100000 kr att genomföra.

– Vi vill ha det arbetet klart så fort som möjligt för att kunna gå vidare och söka bidrag till hallens genomförande.

Här handlar det i första hand om att söka EU-bidrag. Enligt Leif Nilsson är förhoppningen att EU ska ställa upp med 7–8 miljoner.

– Totalkostnaden beräknas till 15–20 miljoner kr och jag tror och hoppas på goda chanser att få ett stort bidrag från EU.

Leif Nilsson har redan börjat bearbeta tänkbara sponsorer, som skogs- och elbolag.

– Det handlar om stabila och bra sponsorer, säger han.

Man kommer givetvis också att använda bygdens store fotbollsson Tord Grip i arbetet för att åstadkomma fotbollshallen.

– Jag ska försöka få ett samtal med Tord under storhelgerna i den här frågan. Viktigt att ha honom med på tåget. Han är ju ett väldigt stort namn inom fotbollen, både i Sverige och internationellt och ett namn som väger tungt i sådana här sammanhang.

– När hallen står klar kanske vi skulle kunna döpa den till Tord Grip Arena. Det vore något det.

I början av nästa år ska Ytterhogdals IK besöka länsstyrelsen för att försöka få dess stöd för fotbollshallen. I Härjedalens kommun är projektet redan förankrat.

– En hall skulle innebära ett oerhört lyft för hogdalsbygden, som jag ser det. Något nytt som skulle få folket här att tro på framtiden.

– Och dessutom naturligtvis ett lyft för vår fotbollsverksamhet. Vår inriktning med det egna laget och lägerverksamheten skulle utsträckas även till vintern.

Leif Nilsson hoppas kunna sätta spaden i jorden hösten 2009 och att hallen sedan skulle kunna tas i bruk någon gång under 2010.

Annons