Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willie Lee's blev trea på P4-toppen

/
  • På midsommarafton spelade de på Gammelträde i Ytterhogdal. Här ser ni Johan Lundin på gitarr, Peter Hurtig på gitarr och sång, Thomas Pedersén på trummor och sång, och Mattias Nilsson på ståbas.
  • På midsommarafton spelade Willie Lee’s på Gammelträde i Ytterhogdal. Här ser ni Johan Lundin på gitarr, Peter Hurtig på gitarr och sång, Thomas Pedersén på trummor och sång, och Mattias Nilsson på ståbas.Foto: Sandra Wåger

Det är drygt ett år sedan Willie Lee's började spela tillsammans. I dag ligger de 3:a på P4-toppen och har hela sommaren inbokad med spelningar. Härdalsyran, Idreyran och Countryfestivalen är bara några av de tillställningar som får ta del av rockabillybandet från Sveg.

Annons

Willie Lee's består av fyra svegsbördiga killar. Johan Lundin, Peter Hurtig, Thomas Pedersén och Mattias Nilsson. Tillsammans spelar de gammelrock med odödliga artister som Johnny Cash, Elvis Presley, Chuck Berry och Hank Williams. Musik alla känner igen. Musik många blir nostalgiska av. Repar gör de på Café Cineast (konditoriet), ett femtiotalsinspirerat fik mitt i Sveg. Där har de inspirationen gratis.

Det var ungefär ett år sedan killarna började lira tillsammans. Från början bara för att det var kul. Sedan dess har de skådats på festivaler, pubar, marknader och bröllop runt om i Härjedalen. I fredags, på midsommarafton, spelade de på Gammelträde i Ytterhogdal.

– Vi har snittat två spelningar i månaden hela året vilket är ganska fantastiskt eftersom vi bara spelat i Härjedalen, säger gitarristen Johan Lundin.

Förra veckan blev det klart att Willie Lee's hamnade trea på P4-toppen. Där kommer de hänga kvar tills i augusti då den nya röstningen avgörs. Nu hoppas bandet på att detta kan ge dem en skjuts och bidra till ännu fler bokningar.

– Ja, det vore roligt. Hittills har vi tagit allt vi fått bara för att synas och det har inte spelat någon roll om det varit skitspelningar. Det har verkligen gett resultat.

Förutom en repertoar på cirka femtio rock-, country– och rockabillycovers har bandet börjat producera egen musik. De känner att de utvecklats, blivit mer samspelta och hittat en gemensam linje att gå efter. Tanken är att de ska fortsätta på samma linje, men även smyga in en del eget material.

– Det är ju ingen av oss som gått någon utbildning eller är professionella musiker. Men det är klart vi vill se hur långt vi kan gå, avslutar Johan.

Mer läsning

Annons