Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vox Humana missar kyrkovalet i Ytterhogdal

Vox Humana missar kyrkovalet i Ytterhogdals, Överhogdals och Ängersjö församling den 20 september.

– Anledningen är att vår vallista inte kom fram till Härnösands stift i tid, säger partiets kyrkopolitiker Lars Olof Berggren i Ytterhogdal.

Annons

Listan med Vox Humanas kandidater skulle ha varit stiftet tillhanda senast fredagen den 15 juni.

– Jag postade listan med adress Härnösands stift torsdagen den 14 juni och räknade med att den skulle vara stiftet tillhanda på fredagen. Men på något sätt har postgången inte fungerat som jag trodde, säger Lars Olof Berggren.

– Listan med kandidaterna kom först till stiftet måndag den 18 juni och då blev vi informerade om att partiet inte skulle få ställa upp i kyrkofullmäktigevalet i församlingarna.

– Det här beslutet i Härnösands stift överklagade vi, men svaret på detta blev att man inte kunde ändra stiftets beslut, fortsätter Berggren.

– Och någon högre instans att vända sig till finns inte.

I förra kyrkofullmäktigevalet i de tre församlingarna fick Vox Humana tre mandat och Lars Olof Berggren hade räknat med att vinna ytterligare några mandat i valet den 20 september.

– Den fråga vi framför allt tänkte driva inför valet var att minska kostnaderna i den kyrkliga verksamheten i församlingarna, avslutar Berggren.

Mer läsning

Annons