Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalens positiva utveckling fortsätter

/
  • Den positiva Utvecklingen  i Vemdalen kommer fortsätta till sommaren, berättar Skistars chef i Vemdalen, Torgny Svensson. Foto: Ulrika Andersson

– Det ser ut som om den positiva utveckling vi varit med om i destination Vemdalen kommer att fortsätta. Till sommaren kommer ett antal stora byggprojekt inom turistsektorn att påbörjas.

Det säger Skistars chef i Vemdalen, Torgny Svensson.

Annons

– Därmed kommer de kommersiella turistbäddarna att få en rejäl tillökning, vilket är mycket glädjande inför framtiden.

Som de andra turistdestinationerna i Härjedalsfjällen, Funäsdalen och Lofsdalen, har utvecklingen varit oerhört positiv under 2000-talet och trots den senaste lågkonjunkturen har investeringsviljan fortsatt att vara på topp.

– Ja, det märks definitivt ingen avstanning i konjunkturen för vår del, säger Torgny Svensson.

Den gångna storhelgsperioden har för Skistar Vemdalens del varit bättre än någonsin tidigare. Men kylan har varit besvärlig:

– Det kalla vädret under så lång tid har inneburit att försäljningen av liftkort under jul-nyårs- och trettondagshelgen inte kom upp till förväntade nivåer. Men det är egentligen ganska förståeligt. Ändå måste man beundra de turister som trotsar kylan för att kunna åka skidor.

– Positivt för vår del är ju också att hela Sverige har en snörik och riktig vinter. Det innebär ju att intresset för skidåkning ökar väsentligt, vilket fjällvärlden får del av, menar Torgny Svensson.

Han ser också en förändring i turistströmmarna. De traditionellt ganska svaga veckorna vid en här tidpunkten på vintern har planats ut. Nu är beläggningen under dessa veckor betydligt bättre än förr om åren.

Om den förestående sportlovsperioden säger Torgny Svensson att den ser lovande ut bokningsmässigt. Vissa veckor är beläggningen mycket hög, andra veckor finns fortfarande lediga bäddar i Vemdalen.

Annons