Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två vargar försökte gräva sig in i hundgården

/
  • Spåren var 11 centimeter långa och 9 centimeter breda. Det troliga är att det är valpar från det vargpar som bildat revir utanför Lillhärdal som tagit sig in i byn.
  • Pernilla Fjätström och Jocke Edlund fick oväntat besök i Lillhärdal. Två vargar försökte ta sig in i hundgården.

Vargarna runt Lillhärdal börjar bli allt mer närgångna. Under söndagsnatten försökte två vargar ta sig in i en hundgård vid en fastighet mitt i byn.

Annons

Under natten mot måndag fick familjen Fjätström i Lillhärdal besök av två vargar. Vargparet höll som bäst på att gräva sig in i hundgården när de upptäcktes.

– Visst vet vi att det finns ett flertal vargar runt byn. Men att de skulle komma så här nära och dessutom försöka ta sig in i hundgården trodde vi inte, säger Patrik Fjätström.

Att familjen bor nästintill mitt i byn och vid ett antal andra hus bekymrade inte vargarna. Pernilla Fjätström var med sin kille Jocke Edlund ensam i huset när de upptäckte att det var något utanför huset.

– Jag trodde först att det var en hund, sen såg han hur stor den var, jättehöga ben och stor, säger Jocke Hedlund.

– När jag tittade ut såg jag direkt att det var vargar. Den ena vargen sprang sedan runt och ställde sig utanför uthuset som ligger bredvid hundsgården och snusade, helt plötsligt så vände han sig om och bara hoppade iväg och försvann, säger Pernilla Fjätström.

Vargparet lämnade tydliga tasspår efter sig. Dessutom spår att de hade försökt ta sig in i hundgården. Ingen hund fanns dock i gården.

– Att de velat in i hundsgården måste vara för att det låg några älgben som de säkert kände lukten av.

Annons