Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två svårt skadade i singelolycka när bilen kraschade i trädgård

/
  • Bilen blev totalförstörd efter att den åkt av vägen och landat i en villaträdgård. Räddningstjänsten från Ytterhogdal och två ambulanser från Svenstavik och Sveg kom till platsen efter larmet.Foto: Håkan Degselius
  • Det tog närmare två timmar innan mannen kunde komma loss från bilen där han var fastklämd. Mannen fick dropp och morfin för sina allvarliga skador.
  • Räddningstjänsten från Ytterhogdal och ambulanspersonal från Sveg och Svenstavik hade ett styvt jobb innan det var över för deras del. Två ambulanser kom till platsen för att ta hand om de skadade. I ambulansen där mannen fördes till Östersund fick en polisman köra, då det krävdes två personer för att se till den allvarligt skadade mannen.

En man och en kvinna skadades allvarligt i en singelolycka vid den norra infarten till Överhogdal under tisdagsförmiddagen.

Annons

Olyckan upptäcktes vid elvatiden av en förbipasserande lastbilschaufför som var på väg söderut med sitt fordon.

– Helt plötsligt såg jag en bil på tomten vid sidan av vägen, säger chauffören som direkt larmade SOS-alarm.

I olycksbilen, som var på väg söderut, satt två personer, en man och en kvinna i 65-årsåldern som av någon obekant anledning tappade kontrollen över sitt fordon och körde ned i diket och in på gårdsplanen där lyckligtvis inte fanns någon för tillfället.

Innan bilen tog mark åkte den med full kraft in i ett träd innan den snurrade runt och blev stående på hjulen.

Räddningstjänsten från Ytterhog-dal och två ambulanser från Svenstavik och Sveg kom till platsen efter larmet.

Kvinnan i olycksbilen var den som klarade sig bäst vid kraschen men hon var kraftigt chockad, enligt räddningstjänstens personal.

Hon kunde dock ganska snabbt skickas iväg till sjukhuset i Östersund för sina skador.

Mannen, som körde bilen, var den som fick de allvarligare skadorna med flera benbrott och stora smärtor trots att han fick morfin av ambulanspersonalen.

Han var även fastklämd i det hårt åtgångna fordonet och det tog närmare två timmar innan räddningstjänsten fick loss honom ur den illa tilltyglade bilen. Några uppgifter om hur olyckan har gått till fanns inte sent på tisdagseftermiddagen.

Sedan tidigare har byborna i Överhogdal startat en namninsamling då man hoppas att hastighetsgränserna genom byn ska sänkas till 60 kilometer i timmen.

Mer läsning

Annons