Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung tour för skidgymnasiets elever

/
  • Eleverna hann med att utforska stora delar av Härjedalen under den fem dagar långa förflyttningen  Foto: Håkan Degselius
  • Lars Selin och Marika Backman har hunnit halvvägs på lördagens etapp.
  • Koncentration är viktig för att orka med så tuffa dagarFoto: Håkan Degselius
  • Eleverna hann med att utforska stora delar av Härjedalen under den fem dagar långa förflyttningenFoto: Håkan Degselius

Eleverna på skidgymnasiet i Sveg har haft en tuff andra vecka på terminen. Vad sägs om att förflytta sig runt stora delar av landskapet med löpning, cykel och rullskidor.

Annons

Totalt blev det drygt 40 mil under fem dagar innan man på söndagseftermiddagen nådde målet i Sveg, trötta men lyckliga. LT träffade eleverna på sträckan mellan Ransundet och Björnrike, en cykeletapp på över 95 kilometer som genomfördes samtidigt som regnet föll ymnigt.

– Jag hade inte trott att det skulle bli så här tufft, säger Marika Backman, hedetjej som går första året på skidgymnasiet.

95 kilometer på cykel låter kanske långt och tufft för den vanlige härjedalingen men enligt Marika var det ännu värre när de cyklade 40 kilometer varefter man satte på sig löparskorna för att springa ytterligare 25 kilometer över fjäll och myrar.

– Den var värst, men det är bra för uthålligheten, konstaterar Marika.

Under de fem dagarna hade man bästa tänkbara support med följebilar och en egen kock som lagade näringsrik kost för uttröttade skidåkare.

– Vi tränare är mycket imponerad över våra elevers insatser under detta förflyttningsläger, säger Lars Selin som tillsammans med Anna Mirårs och Erik Gradin plågat sina elever till den yttersta gränsen.

Nu är det bara att hoppas att det ger resultat senare i vinter!

Annons