Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigt midsommarfirande på sjukhemmet i Sveg

/

I går tjuvstartade midsommarfirandet på sjukhemmet i Sveg. Personalen hade ordnat med partytält och tänkt sig långbord ute på gräsmattan, men med risk för regn flyttade de in kalaset.

Annons

– Kan man inte vara ute så får man helt enkelt bära in midsommarstången och göra det bästa av situationen, säger Jenny Westerström, en av alla i personalen.

Det är full rulle i matsalen på sjuhuset i Sveg. Ukulele-gruppen med Yngve Persson gör sig redo för underhållning och personalen ordnar med dukning och servering. Sill, potatis, mackor och chokladkaka är vad som bjuds. För att inte glömma de färska jordgubbarna med grädde.

– Vi tänkte egentligen vara utomhus men tyckte att det var lite för kallt, då bestämde vi oss för att flytta in. Men det var roligt att det blev i matsalen så att vi får träffa alla. Annars skickar vi ju bara upp maten när den är färdig, säger Monica Svensson som jobbar i köket.

Med hjälp av alla inblandade börjar vårdtagarna droppa in. De kommer från de olika avdelningarna Häggen, Rönnen, Björken, Syrenen och Nymon. En del går själva, andra blir skjutsade i sina rullstolar och de som vill får en arm att hålla i.

– Vi fick tjata lite för att få ner alla boende, men när de väl är här tycker de såklart att det är jätteroligt, säger Jenny Westerström.

Det är personalen på de olika avdelningarna som arrangerat festligheterna. Jenny har gjort midsommarstången som lyser av gröna blad och blommor i alla nyanser.

– Min man Torbjörn Hugg är slöjdlärare, så vi har verkstad hemma. Där har vi pysslat med stången, säger hon.

Efter lite allsång med Ukulele-gruppen får de besök av ett gäng barn från Hästhagens förskola. De har haft midsommarfest även på dagis och då har de fått göra kransar. Tillsammans med fröknar och publik sjunger de några välkända sommarlåtar, bland annat Idas Sommarvisa. Efteråt får de gå runt och visa upp sig och sina kransar för de gamla.

– Det här är alla tiders! Det är så trevligt när det händer någonting, säger Ida Backlund, en av de boende på Häggen.

Mer läsning

Annons