Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svartbygget" ska åtgärdas innan november

/
  • ”Svartbygget” måste nu åtgärdas innan november. Ägarens ansökan om att ändra detaljplanen avslogs av miljö- och byggnämnden.

"Svartbygget" i Vemdalen måste åtgärdas. Miljö- och byggnämnden avslog under torsdagen ägarens ansökan om att få ändra detaljplanen i efterhand.

Annons

Det har varit många vändor med "svartbygget" i Vemdalen som ägs av RTG Travel Invest:s vd Rolf Gustafsson.

Det var grannarna som reagerade när man inte följde detaljplanen vid byggandet och huset blev högre än vad som stod där i. Trots kommunens försök att stoppa bygget fortsatte man och byggde klart huset och har sedan hyrt ut det till skidgäster.

I vintras var huset till salu för 10 miljoner kronor. Ägaren sökte i våras om ett planläggningstillstånd, alltså ett tillstånd att ändra planen, men kommunen tog inget beslut förrän nu i veckan.

– Vi gick ut med en förfrågan till grannarna och med tanke på att en del var negativa och att det inte finns några samhällsskäl till att göra ändringar i detaljplanen avslog vi det, säger Lars Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden i Härjedalens kommun.

– Personligen vill jag statuera ett exempel. Om det är ok att bryta mot regler skickar det ut fel signaler. Nu har de till november på sig att göra en åtgärd, säger han.

 

 

Mer läsning

Annons