Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt rekrytera ny kommunchef

Trots digert arbete har Härjedalens kommun inte kunna anställa en kommunchef. Den hetaste kandidaten, Göran Grå, tackade nyligen nej.
– Vi kom inte överens om villkoren, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson.

Annons

Kommunfullmäktige i Härjedalens kommun beslutade i september 2008 att man skulle anställa en kommunchef. Kommunen är ett unikum bland landets övriga kommuner eftersom alla andra har en sådan chefstjänst.

Sedan dess har sökandet efter en lämplig kandidat pågått. Enligt uppgifter till LT var det tre kandidater kvar och den hetaste var den tidigare härjedalingen Göran Grå, som sedan 2003 är kommunchef i Orsa kommun.

Men han ska, enligt vad LT erfar, ha tackat nej till jobbet som kommunchef.

– Det vill jag inte kommentera, säger Göran Grå på telefon på väg upp till fritidshuset i Lillhärdal.

Men enligt kommunalrådet Gottfrid Jonsson var det Göran Grå som var den person som kommunen hade som första namn på listan.

– Det var anställningsvillkoren vi inte kom överens om, säger Gottfrid Jonsson som nu är tillbaka på ruta ett när det gäller rekryteringen av en övergripande chef för kommunens ledning.

Men man har inte gett upp hoppet trots att det tagit en lång tid att hitta lämpliga kandidater.

– Vi får göra ett omtag. Det är svårt att rekrytera nyckelpersoner men vi ska lösa det, säger Gottfrid som ser Härjedalens allmänt låga löneläge som en klar nackdel i sökande efter kvalificerad arbetskraft.

Även jobbet som skolchef har varit vakant sedan en längre tid tillbaka.

Där är det en lösning på gång enligt Gottfrid Jonsson.

Annons