Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för fritidshus i Härjedalen

Trots bistrare tider är intresset för att köpa ett fritidshus i Härjedalen stort.

– Så fort det kommer ut ett hus så finns det köpare direkt, säger Göran Mann, fastighetsmäklare i Vemdalen.

Annons

Enligt statistik från Bovision har utbudet av fritidshus i Härjedalen ökat med elva procent under september månad. Med den siffran går man emot trenden i övriga Sverige där utbudet av fritidshus minskat rejält sedan företaget började sina mätningar i april.

Men att så skulle vara fallet tillbakavisas av Göran Mann vid Vemdalsmäklarna som istället ser det som ett statistiskt fel och att det istället saknas objekt att sälja i hans område kring Vemdalen.

– Jag skulle kunna sälja mycket mera, säger Göran Mann som upplever att det på varje objekt han har till salu finns det flera tänkbara köpare.

Ekonomin i Sverige och omvärlden har gått på rejäl tomgång under det senaste året men det är inget som han märkt av.

– Man trodde ju att det skulle vara tvärstopp men jag har inte förstått att det är dåliga tider, säger Göran Mann vidare.

Även Ann-Louise Högsäter, ägare av Funäsdalsmäklarna, känner inte av att det skulle vara något överskott på fritidshus i hennes område i västra Härjedalen.

– Det vi får in det säljs ganska snabbt och det är ett stort tryck och efterfrågan, säger Ann- Louise Högsäter som dock sett en viss avmattning när det gäller försäljningen av tomter där hon tror att det dyra kostnadsläget vara en bidragande orsak till nedgången.

– Sedan har det ju byggts enormt mycket och det mesta går ju i vågor, menar Ann- Louise som tidigare i år var lite oroad över det ekonomiska läget, men det har rullat på som vanligt.

– Vi har till och med anställt en till så nu är vi fyra stycken, säger hon avslutningsvis.

Annons