Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldgods från Hede hittades i Värmland

Natten mot måndagen hade Härjeåns och ett annat företag i dess närhet besök av inbrottstjuvar. Man klippte sönder staketet vid Härjeåns och tog sig därefter in i lokalerna.

Annons

Hos Härjeåns blev tjuvarnas byte motorsågar, röjsågar, borrmaskiner, handverktyg, dataskärmar, kabel och linor av koppar. Vid det andra företaget försvann verktyg.

Tjuvarna hann även med ett besök vid Härjeåns i Funäsdalen, men där blev de förmodligen skrämda och fick inget byte med sig. Det stulna i Hede värderas till cirka 100.000 kr.

Dessbättre kom en del av stöldgodset tillrätta redan under måndagen. Det var polis från Värmland som norr om Filipstad stoppade en VW-buss fullastad med olika stöldgods. Man kunde bland annat knyta godset till inbrottet i Hede.

De fem som färdades i bussen var av östeuropeisk härkomst och anhölls och enligt Björn Qvistberg vid Hedepolisen kommer häktningsförhandlingar att hållas om några dagar. Polisen misstänker också att ytterligare ett fordon använts i samband med hedeinbrotten.

I lördags upptäckte ägaren till ICA Supermarket i Hede, Peter Eriksson, att cigarrettlimpor till ett värde av cirka 50.000 kr försvunnit från ett lager och inbrottet måste ha skett under dagtid eftersom affären är larmad övriga tider på dygnet.

Av allt att döma har via kyldörrarna tagit sig in i lagret tagit cigarretterna och lämnat platsen genom bakvägen. Man tror att det är folk utifrån som begått inbrottet. Några misstänkta finns ännu inte enligt Qvistberg.

Mer läsning

Annons