Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialpersonal anmäldes – ska ha jagat ikapp barn

Socialkontoret i Härjedalens kommun anmäls till läns- styrelsen. I anmälan är man missnöjd med hur social- kontoret hanterat utredningar kring en mamma och hennes barn.
Bland annat skriver man att en socialsekreterare jagat och brottat ned ett barn utanför kommunhuset.

Annons
En anmälan mot socialkontoret i Härjedalens kommun har kommit in till sociala tillsynsnämnden på länsstyrelsen.
Ärendet gäller hur socialkontoret har hanterat utredningar kring en mamma och hennes barn i en vårdnadstvist.
Anmälaren anser att fyra anställda på socialkontoret har uppträtt felaktigt i sin yrkesutövning gentemot mamman och hennes barn. De har visat partiskhet med pappan i olika utredningar och använt sig av arroganta samtalstoner och dåligt bemötande.
Under olika utredningar rörande utfrågningar av barnen har bara pappan informerats av socialsekreterare att barnen skulle utfrågas.
Anmälaren anser att barnen utsatts för kränkande behandling. När barnen skulle utfrågas av socialsekreterare i olika utredningar, togs de från skolan utan att bli informerade. Det ena barnet blev jagat och nedbrottat av en socialsekreterare utanför kommunhuset.
Vidare skriver man att mamman inte fick närvara vid utfrågningar av sina barn, däremot fick pappan det vid någon av utredningarna. Det har aldrig under utfrågning av barnen funnits med någon utbildad kurator eller psykolog.
Det har heller inte utsetts någon kontaktperson eller stödfamilj åt barnen under de sista 10 åren, fast det har påtalats under flera utredningar och möten. Barnen har fått vara budbärare åt sina föräldrar och detta har varit mycket påfrestande, skriver anmälaren.
Barnen fick under en kort tid åka till BUP i Östersund för att prata om hur de hade det hos mamman. Hur de hade det hos pappan fick de inte prata om, det tillät inte pappan.
"Socialförvaltningensw dåliga (obefintliga) uppföljningar kring mamman och hennes ekonomiska situation har resulterat i att hon i dag mår psykiskt dåligt och är vräkt från sin bostad", skriver anmälaren.
Ärendet är nu under behandling på sociala tillsynsnämnden på länsstyrelsen.
Annons