Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidgymnasiets buss vandaliserad

/
  • Anders Mebius ringer till polisen och hamnar slutligen i Boden där han får göra polisanmälan. Under måndagen ska polisen undersöka bussen.   Foto: Carin Selldén
  • På parkeringen vid Skidgymnasiet ser man spår efter bilar som körts.

För andra gången har skidgymnasiets minibuss vandaliserats.

– Det är så onödigt. Vi använder bussen dagligen, säger Lars Selin, lärare på Skidgymnasiet i Sveg.

Annons

Under natten mot söndagen vandaliserades minibussen som tillhör Skidgymnasiet i Sveg. En ruta har krossats och någon eller några har kört omkring på gräsplanen nedanför gymnasiet där bilen även hittades.

– Förra hösten vandaliserades bussen också. Då slog man sönder rutor. Det är jättetråkigt och är så onödigt, säger Lars Selin, lärare på Skidgymnasiet.

– Sen är det besvärligt för vår verksamhet. Vi använder båda bussarna dagligen och i morgon ska vi åka till Remmen och träna, säger han.

Anders Mebius, chef på Härjedalens gymnasium var på söndagen och tittade på bussen.

– Under de fem år jag har jobbat som gymnasiechef här har vi haft några inbrott. En gång blev vi av med Saaben på fordonsprogrammet. Men den hittade polisen i Dalarna, säger han.

Ingen polis fanns på plats under söndagen i Härjedalen, men under måndagen ska polisen undersöka brottsplatsen och säkra spår.

– Det är tråkigt att det finns så liten bemanning i Härjedalen. Tidigare i veckan sköts fönstren sönder i Wemerskolan, men ingen polis har varit på plats, säger Anders Mebius.

Annons