Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärsjövålens fjällanläggning till salu för 4,8 miljoner kronor

Skärsjövålens Fjällanläggning, belägen mellan Hede och Råndalen, är till salu. Det är företaget Team Skoter Anders som genom anläggningens vd Terese Karlsson erbjuder Skärsjövålens intresseförening att köpa anläggningen för 4,8 miljoner kronor.

Annons

– Om inte ni och era medlemmar godtar erbjudandet kommer anläggningen att läggas ner. Nedläggningen kommer att ske successivt under våren, då försäljning av liftsystem, pistmaskin, nedsäkring av el och dylikt kommer att ske. I samband med detta kommer möjligheten att nyttja parkeringen, hämta vatten eller i övrigt beträda anläggningen att upphöra, skriver Terese Karlsson till intresseföreningen.

– Det känns tråkigt att behöva ta dessa drastiska steg, men tyvärr har vi inget val då det tycks vara enda sättet att få slut på de trakasserier vi utsätts för från vissa stugägare. Något vi inte längre kommer att acceptera, fortsätter Terese Karlsson, som i går var omöjlig att nå för en kommentar.

Intresseföreningens årsmöte 2009 slutade med en total förtroendekris mellan Terese Karlsson och övriga mötesdeltagare.

Vd meddelade då att Skärsjövålens Fjällanläggning är till salu, men intresseföreningens medlemmar menade att det var ett helt orealistiskt pris med tanke på att Team Skoter Anders redan strippat anläggningen genom försäljning av bl.a. en mindre pistmaskin och frontlastare.

– Vi ser budet som en ren provokation, skriver intresseföreningen till Härjedalens kommun.

I brevet till kommunen vill man att kommunägda bolaget Härjedalens Turistanläggningar AB, (HTAB), som på 1970-talet exploaterade Skärsjövålen, ska köpa tillbaks anläggningen.

– Vi vill få en fungerande anläggning skött av professionella människor gärna genom att kommunen genom HTAB arrenderar ut anläggningen som det var från början.

– Arrendatorn kan sedan möjligen erbjudas att få köpa verksamheten, skriver man till kommunen.

Man menar också att om Team Skoter Anders tillåts driva företaget vidare kommer stugornas värde att sjunka, omsättningen hos lokala handlare minskar och kommunen får dålig goodwill.

Kommunstyrelsen har behandlat skrivelsen från intresseföreningen och beslöt att avstå från att agera eftersom det är en fråga som inte är en kommunal angelägenhet.

Fotnot: Enligt Team Skoter Anders hemsida är det ett familjeägt företag beläget ett par mil utanför Eskilstuna.

Mer läsning

Annons