Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säger ja till friköp av renbetesmark

Statens fastighetsverk säger ja till att låta Bostadsrättsföreningen Bruksvallarnas stugby friköpa mark i renbetesfjällen i Härjedalens kommun. Regeringen får nu fatta beslut i frågan.

Annons

Friköpet gäller fastigheterna Ljusnedal 1:46, 1:47 och 1:48 samt del av fastigheten Ljusnedal 1:41 i Härjedalens kommun. Fastigheterna är i dag upplåtna till föreningen med tomträtt, som i sin tur upplåter andelar i föreningen. På området finns 53 stugor, receptionsbyggnad, garage/ förråd, en mindre husvagnscamping samt elljusspår. Mittådalens sameby har i remissvar angivit att den kan tänka sig friköp av mindre tomter i tätbebyggt område som avser fast boende. Länsstyrelsen och Jordbruksverket tillstyrker försäljning av fastigheterna Ljusnedal 1:46, 1:47 och 1:48. Länsstyrelsen samt Jordbruksverket tillstyrker inte försäljning av hela fastigheten 1:41 utan endast viss del av fastigheten.

I egenskap av fastighetsförvaltande myndighet har SFV inget att erinra mot ett friköp av det aktuella området. SFV anhåller nu om regeringens beslut i ärendet.

Annons