Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ska locka unga kvinnor och invandrare till Härjedalen

Arbetsförmedlingen i Härjedalens kommun har från Nutek fått drygt 4,7 miljoner från den Europeiska regionala utvecklingsfonden till ett projekt som ska framhålla fördelarna med att arbeta, bo och leva i Härjedalen, Ånge, Bräcke och Kramfors.

Annons

De fyra kommunerna och Arbetsförmedlingen bidrar själva med drygt 4,5 miljoner vilket gör att hela projektet omsluter nära 9,5 miljoner kronor.

Målet med projektet som pågår till november 2011, är att marknadsföra och rekrytera i Norden, Tyskland, Holland, Polen och Baltikum med ökad inflyttning som resultatet.

Såväl näringslivet som föreningslivet ska fokusera på unga kvinnor och invandrare med intresse för den typ av natur och fritidsaktiviteter som finns i regionen.

Eva Bäck på Arbetsförmedlingen i Härjedalen Sveg är projektledare för projektet som formellt heter ”Utveckling av otraditionell rekryteringsmetod”.

– Vi är fem handläggare från arbetsförmedlingarna i kommunerna som ska ro projektet i hamn. Även vi själva kommer att arbeta otraditionellt tillsammans med våra EURES-rådgivare. Inriktningen blir att i dessa klimatoroliga tider locka välutbildade till vår glesbygd, och vi tror att argument om livsmiljö och livskvalitet är något som säljer i ännu större utsträckning i dagsläget, anser Eva Bäck.

Gabriella Persson är Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsområdeschef i Härjedalen och den som är projektägare.

– Vi sätter stor tilltro till föreningslivet och de ideella organisationer som vi knyter till genomförandet av projektet. För oss är det uppenbart att de kontaktytor och nätverk som dessa har lokalt, regionalt, nationellt och internationellt kommer att fokusera på alla utvecklingsmöjligheter och det rika fritids- och friluftsliv som våra medverkande kommuner erbjuder, säger Gabriella Persson.

Mer läsning

Annons