Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärflyg till Röros

/
  • Riksdagsledamoten Marie Nordén klippte flygbandet i Röros omgiven av, till vänster, Röros kommuns ordförande Hans Vintervold och till höger, Härjedalens kommunalråd Gottfrid Jonsson. Foto: Annika Myhr

På torsdagen var det premiärflyget från Stockholm till Röros med turister bland annat till destination Funäsdalen.

På Röros flygplats fanns en manstark delegation på plats. Det vankades kaffe och tårta, tal av kommunalrådet Gottfrid Jonsson och hans Röroskollega Hans Vintervold.

Annons

På plats fanns även riksdagsledamoten Marie Nordén, s, som bl.a. sitter i trafikutskottet.

Hon klippte ett band som första ankommande passagerare.

– Mitt hjärta klappar varmt för Funäsdalen. Och det är otroligt viktigt både för lokala, fast boende i regionen samt för den turistiska marknaden i både Funäsdalen och Röros att få en fungerande kommunikation med Stockholm, sa Marie Nordén.

– Att skattepengar stannar inom Norden rättfärdigar de invändningar som finns om flyg som ett icke miljövänligt alternativ, att resa kollektivt är alltid miljövänligt.

– Jag lyckönskar till den här satsningen och vill absolut prisa dem som har drivit igenom projektet. Ett strålande bevis på samarbete i sann grannsämja, sa hon.

Marie Nordén återvände sedan med flyget till Stockholm medan de resenärer som bokat in sig för skidsemester kunde luta sig tillbaka och följa transferbussen till sina respektive hotell.

Annons