Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker: Skär ned på antalet chefer inom vården

– Vi har hela tiden sagt, att det inte går att göra några neddragningar av personal inom vård och omsorg. Istället måste man gå in och skära på tjänstemannasidan inom alla kommunala förvaltningar.

Annons

Det säger Pelle Persson, socialnämndsledamot för det största oppositionspartiet, vox humana.

– Men det tar tid att få tillräckliga effekter genom att plocka bort anställda inom förvaltningarna. Tills dess kan man bara lösa frågan på två sätt. Endera höjer man kommunalskatten eller också får de äldre sämre vård.

– All vård och omsorg ska enligt lagen utgå från den enskilde individens behov. Och det åtagandet klarar inte Härjedalens kommun av när man avskedar personal som jobbar på golvet i vård och omsorg. Då blir det som det hände på Fjällsol, att en gammal rullstolsbunden man faller utför en trappa och skadas svårt.

– Det är ju åt helsike att Härjedalen ska ha länets sämsta äldreomsorg, som länsstyrelsen och Socialstyrelsen konstaterade i en tillsynsrapport. Istället för att värna om de äldre bygger man en simhall i Sveg och tidigare ett Folkets Hus som kostat skattebetalarna 90 miljoner kr vid det här laget.

– En annan sak som irriterar mig och vh är att 25 ytterligare chefer har tillsatts inom vård-och omsorgssektorn. På det sättet löser man inte den svåra situation som våra äldre befinner sig i.

– Det är bara så, att ledningen inom socialförvaltningen/socialnämnden inte vet vad de håller på med, säger Pelle Persson.

– I den förestående valrörelsen kommer mitt parti, liksom tidigare, att tala om var vi står i de här frågorna.

Mer läsning

Annons