Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen efter dödsolyckan: En ren olyckshändelse

/
  • Den förolyckade 23-åringen åkte snowboard utför Skalsbacken när han av någon anledning tappade kontrollen över brädan, körde av pisten och in i några träd inne i den närbelägna skogen.      Foto: Leif Eriksson
  • ”23-åringen från Stockholm var vid medvetande och kunde prata med räddningspersonalen, men avled senare av inre skador på Östersunds sjukhus”, säger Vemdalsskalets sportchef Halvard Svensson efter den tragiska olyckan på tisdagen.

Det var en 23-årig man från Stockholm som omkom i samband med snowboardåkning på Vemdalsskalet vid 10-tiden på tisdagen.

Annons

Mannen körde i den svartmärkta delen av pisten, alltså svåra Skalsbacken, och rakt in i några träd.
– Han var vid medvetande hela tiden innan han fördes till Östersunds sjukhus med ambulanshelikopter, berättar Vemdalsskalets sportchef Halvard Svensson.

– 23-åringen var kontaktbar och pratade också med den personal som hämtade honom med snöskoter och pulka på olycksplatsen. Han hade inga synliga skador men avled senare på dagen på Östersunds sjukhus av kraftiga inre skador.

Mannen skulle tillsammans med några kamrater åka snowboard i Skalsbacken på tisdagsförmiddagen och av någon anledning tappade han kontrollen över snowboarden. Han hamnade utanför backen och körde in i några träd bara 3–4 meter från pisten.

– Det var hans kamrater som larmade personalen om olyckan och vi var snabbt på plats. Vi ringde också och larmade ambulanshelikopter, som var på plats inom en halvtimme, säger Halvard Svensson.

Hela Skalsbacken är omgärdad av träd och enligt Svensson är det omöjligt att sätta madrasser på alla träd.

– Däremot sätter vi på madrasser på stolparna som finns i pisterna.

Efter dödsolyckan rådde en dyster och sorgsen stämning både bland 23-åringens kamrater och personalen vid anläggningen.

– Vi har efter olyckan haft en information för personalen, säger Halvard Svensson.

Det här var den tredje dödsolyckan som Halvard Svensson varit med om på Vemdalsskalet. Förutom skidåkning har även en dödsolycka inträffat då en person åkte på en madrass utför en av pisterna på Skalet.

Enligt polisen rör sig tisdagens tragiska dödsolycka om en ren olyckshändelse.

– Det finns inga misstankar om att Skistar har begått något brott i samband med dödsolyckan i Skalsbacken på Vemdalsskalet, säger Björn Qvistberg vid Hedepolisen.

I dag torsdag ska man höra en flicka, kamrat till den omkomne 23-åringen, som åkte bakom honom i Skalsbacken i tisdags.

Många av de ungdomar som den här veckan finns på Vemdalsskalet och deltar i Student Skiweek föredrog att åka hem efter tisdagens dödsolycka.

Mer läsning

Annons