Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plugget – nya innestället för pensionärer i Hede

/
  • Nu är det klippt och klart för Sonfjällskolans nya elevfik.Foto: Håkan Degselius
  • Pensionärerna hade mer eller mindre fullt upp under öppningsdagen.Foto: Håkan Degselius

– Det är viktigt att de får se att vi är vanliga människor, säger Ulla Nilsson, en av initiativtagarna bakom elevfiket på Sonfjällskolan där pensionärerna fixar ”gofikat”.

Annons

Samarbete över gränserna är något som alla pratar om, men det är få som gör slag i saken.

Men gränserna mellan fjuniga ungdomar och lagom tilltufsade 65-plussare ska suddas på Sonfjällskolan den närmaste tiden.

Det är i alla fall meningen med det nya och härligt fräscha skolfiket som invigdes under stor pompa och ståt under torsdagen. För det är tänkt att det ska bli något av en mötesplats mellan årgångarna.

– Vi får ut så mycket positivt när vi jobbar med ungdomarna, säger Ulla Nilsson, som ser det som ett bra sätt för ungdomarna att möta den äldre generationen, vilket inte är allt för vanligt i vårt samhälle.

Totalt kommer ett 30-tal pensionärer att ställa upp och stå bakom disken och servera både billig och god fika fem dagar i veckan.

– Och allt gör vi på ideell väg, fortsätter Ulla Nilsson.

Även eleverna var nöjda och belåtna över att man kunde lösa situationen på ett annorlunda sätt.

– Vi ska ju ha en fin skola och det här är bara början och att pensionärerna ställer upp är vi väldigt tacksamma för, säger elevrådsrepresentanterna Malin Kristofferson och Linnea Lunnehed.

Mer läsning

Annons