Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar för att minska pissandet

Urineringsproblematiken i fyrvägskorsningen i centrala Sveg kan förhoppningsvis lösas inom en snar framtid.

– Vi ska göra en översyn av den här korsningen, lovar Lars-Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Annons

Många är upprörda över situationen i fyrvägskorsningen i Sveg. Det urineras lite här och var samtidigt är det stort trafikkaos när tusentals bilister och yrkesfordon ska samsas om det utrymme som finns.

Lars-Gunnar Nordlander är mycket väl medveten om situationen som råder och han hoppas att den pågående utredningen ska kunna lösa problematiken.

– Vi är högst medvetna om problemet men allt fixar sig inte på en vecka, säger Nordlander som med utredningen hoppas kunna lösa pissproblemen och bristen på parkeringsplatser.

– Tanken är att väva ihop allt det i planarbetet, fortsätter Lars Gunnar Nordlander som ser kommunparkeringen som en möjlig utväg för att lösa bristen på parkeringsplatser för lastbilar och bussar och toaletter, vilket även det finns två olika medborgarförslag på. I planeringsarbetet ska det även ingå de önskemål som handlarna i Sveg har för att kunna utnyttja den livligt frekventerade korsningen.

Att kommunen skulle ställa ut bajamajor under högsäsong ser han heller inte som något otänkbart.

– Det är en fundering värd att ta upp. Det är ingen som tänkt i de banorna förut, säger Lars-Gunnar som hoppas att man kan lösa problemen så att både ortsbort och turister kan få en trevlig tillvaro i Härjedalen.

För de fastighetsägare som bor i anslutning till korsningen så kan en lösning vara på gång.

– Det är ju synd om de som bor där. Vi ska försöka hitta en lösning på det hela, säger Ernst Westlund, chef för byggkontoret, som inte utesluter att det kan bli någon form av avskiljning som gör att de boende slipper se stora klungor av företrädesvis män visa upp sina behag i samband med att de gör sina behov.

Annons