Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar godkännande av ”allvarligt miljöbrott”

Miljö- och demokratigruppen i Ytterhogdal har överklagat länsstyrelsens godkännande av Vägverkets miljö­konsekvensbeskrivning avseende väg E45 söder om Överhogdal. Överklagan ligger nu hos miljödepartementet för prövning.

Annons

När Vägverket region Mitt drog om väg E 45 söder om Överhogdal gjorde de ett avsteg från arbetsplanen utan att anmäla det till länsstyrelsen. Myrmark gjorde att de på ett ställe tvingades lägga vägen som mest 25 meter åt väster.

Miljö- och demokratigruppen i Ytterhogdal överklagar länsstyrelsens beslut att godkänna Vägverkets miljökonsekvensbeskrivning avseende väg E 45 söder om Överhogdal.

Det var den 7 december 2007 som länsstyrelsen beslöt att godkänna miljökonsekvensbeskrivningen. Överklagan lämnas nu över till miljödepartementet och regeringen för prövning.

Miljö- och demokratigruppen i Ytterhogdal skriver att ”vi har nekats ta del av handling som är av vital betydelse för miljö och det arbete vi sysslar med.”

De skriver vidare i överklagan: ”Felaktiga mått och inga alls gör genomgång omöjlig. Vi behöver, och även länsstyrelsen, en karta med korrekta mått som gäller det mycket allvarliga brott mot miljön som inträffade år 2000–2001 vid E 45 grusåsförintelse. Vi vill med denna skrivelse påminna er om miljöns stora internationella betydelse så saken är ingen lokal angelägenhet”.

Miljö- och demokratigruppen vill veta vilka mått grusåsen hade innan förintelsen och efter, och vem som ansvarar för miljökonsekvensbeskrivningen.

Mer läsning

Annons