Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove hoppas på en riktig snöyra

/
  • Några problem med snön är det inte inför årets Snöyra i Lillhärdal. Ove Busk är förhoppningsfull inför helgen. Foto: Håkan degselius

Backhoppning på OS i all ära. Men i Lillhärdal blir det långa hopp med snöskoter när Daniel Bodin besöker Snöyran.

– Han är en sevärdhet, säger Ove Busk.

Annons

Allt handlar inte om OS och jakten på guldmedaljer. I Lillhärdal laddar man upp för den andra upplagan av Snöyran. I år har man lyckats locka en utav världens främsta freestylehoppare med snöskoter, Malungsonen Daniel Bodin, som slagit världsrekord i längst backflip och tagit en silvermedalj i extremsportarnas egen olympiad, Winter XGAMES.

– Han är ju en värsting och nu har han en amerikakollega med sig, säger Ove Busk som hoppas att publiken ska lockas av de två extremisterna som verkligen kan bjuda upp till show i den konstgjorde hoppbacken, fem meter hög, som byggts upp under veckan.

Snöyran arrangeras för andra året. I fjol var det runt 450 personer som kom till Lillhärdal mitt i smällkalla vintern.

– Vi hoppas på minst lika mycket i år. Sedan ser ju vädret ut att bli bra i helgen, fortsätter Ove Busk som hoppas att det varierade programmet från tidig morgon till sen natt ska bli lyckat.

Snöyran är en avknoppning till sommarens Härdalsyra. Ett arrangemang som lockar tusentals besökare till byn i slutet av juli.

Även där har Yrangruppen kommit upp ur startgroparna.

– Vi håller på att planera för fullt. Redan nu har vi ju klart med dansbandskampsvinnarna The Playtones, säger Ove Busk som nu avvaktar resultatet av melodifestivalen för att eventuellt kunna boka någon ytterligare populär artist till yran som nu körs för 16: e året.

Mer läsning

Annons