Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

o2 Vindkompaniet inte oroligt

o2 Vindkompaniet är inte oroligt för att Miljödomstolens beslut att godkänna vindkraftsparken på Glötesvålen har överklagats till Miljööverdomstolen av Kammarkollegiet och privatpersoner.

Annons

– Nej, det var inget bak- slag utan väntat. Eftersom ärendet överklagats hela vägen under ärendets gång så kom det här senaste inte alls som någon överraskning för vår del, säger Jan Olof Dahlin vid o2 Vindkompaniet. Jag räknar också med att Miljödomstolen kommer att handlägga de här överklagandena mycket snabbt. Ett beslut är att räkna med före sommaren.

o2 Vindkompaniet jobbar också med att lösa elnätsfrågan vid Glötesvålen. Under året är en lösning att vänta enligt Dahlin.

– Det är i samarbete med Härjeåns och Fortum som vi arbetar med elnätsfrågan.

Dahlin säger också att man jobbar vidare med projekten i Härjedalen, men där det är kommunens nya översiktsplan för vindkraft som kommer att ligga till grund för utfallet.

De pågående vintmätningarna går mycket bra enligt Dahlin, som berättar att det i Härjedalen finns planer på cirka 150 vindkraftverk för o2 Vindkompaniets räkning.

– Det handlar om investeringar i storleksordningen 4–5 miljarder kronor.

De aktuella projekten i landskapet är förutom Glötesvålen även Garpkölen syd Ängersjö, Trötberget/Botbergen väster Sveg och Storberget/Storbodberget mellan Älvros-Ytterhogdal.

Annons