Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny turistchef i Funäsdalen

/

Anna Iderot Bjelke.

Så heter destination Funäsdalens nya turistchef.

– Det ska bli mycket spännande att få vara med om den fortsatta fantastiska utvecklingen i Funäsdalen, säger hon.

Annons

Anna Iderot Bjelke jobbar för närvarande som turist-och marknadschef i Nynäshamn, men hon har sedan tidigare en god inblick i destination Funäsdalen.

Hon gick utbildning på den turistvetenskapliga linjen vid dåvarande Mitthögskolan i Östersund och jobbade därefter ett par år på E-tour.

– Som examensarbete hade jag destination Funäsdalen så jag har vistats en hel del i området, säger Anna Iderot Bjelke.

– Och under min barnledighet förra året arbetade min man som vd på Fjällnäs-Est 1882 och vi fick en känsla för området, som verkligen lockade oss tillbaka.

Den nya turistchefen, som alltså efterträder Anders Blomquist, säger att Funäsdalen står för det äkta genuina, som ligger helt rätt i tiden.

– Jag tror att destinationen har en enorm utvecklingspotential och vi ska kunna hävda oss väldigt bra emot vinterturistjättar som Åre och Sälen.

– Jag brinner för att lyfta varumärket och destinationstänket. Funäsdalen har varit en förebild inom turismen i många år och det är min ambition att vi ska fortsätta att vara det och förhoppningsvis ta oss ett steg till på den trappan.

Hon tillträder turistchefsjobbet i slutet av mars och ska till dess försöka hitta ett bra boende för sig och familjen. Maken är egen företagare och kommer att fortsätta på den vägen med utgångspunkt från Funäsdalen.

Annons