Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Korpen ledsnat på sabotagen

/

Nu har Korpen ledsnat på de sönderslagna motionslådorna som föreningen har runt om i Sveg.
– Man blir så trött för vi jobbar ju ideellt, säger Lina Andersson med en suck.

Annons

Korpen i Sveg är en livaktig förening med närmare 200 medlemmar och mängder av aktiviteter.
En sådan är att man har ställt ut nio korplådor runt om i Sveg där folk kan skriva sitt namn med chans att vinna ett presentkort efter att man avverkat en stärkande promenad.
Men nu är man minst sagt förbannade. För sabotaget mot lådorna har börjat bli till en otrevlig vana. Regelbundet får man se lådorna bli sönderslagna och lappar och pennor som finns i dem slängts bort eller blivit stulna.
– Vid flygplatsen är det snart inte lönt att ha någon låda på grund av alla skadegörelse och i helgen blev den sista lådan på Äggen sönderslagen, säger en besviken Lina Andersson som till och med fått byta ut fina trälådor till betydligt billigare platslådor bara för att minska ned kostnaderna.
– I går blev jag uppringd av en person i Överberg där har någon böjd hela järnställningen där lådan finns, fortsätter Lina som tycker det är tröstlöst att några roar sig med liknande saker.
Att motionärer lämnar lappar i lådorna ger en viss inkomstkälla för föreningen men ju oftare de måste byta ut lådorna och skaffa nytt material så blir det höga kostnader för föreningen.
Därför funderar man nu att ta bort alla lådor runt om i Sveg eftersom det blir för dyrt i längden att hålla på med det.
– Vi är ju en ideell förening där alla jobbar gratis, säger Lina Andersson avslutningsvis.

 

Mer läsning

Annons