Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är mössorna på

/
  • Rektor Linus Silow ledde mösspåtagningen nere vis Ljusnans strand.
  • Rektor Linus Silow ledde mösspåtagningen nere vis Ljusnans strand.
  • Håkan Rooth och Marcus Sävström på industriprogrammet tyckte det kändes bra att sätta på sig mössorna.I mitten är deras stolta mentor Kristin Stenberg.– Under resten av dagen har vi lektioner som vanligt. Närmare studenten kommer vi att gå igenom vett och etikett, säger hon.
  • Emil Westlund och Linn Ekelund ser fram emot studentdagen.– Det känns riktigt bra, nu är det nära. Man har längtat efter studenten redan från ettan, säger Emil Westlund. – Det är jätteroligt och man har blandade känslor, man vet inte riktigt vad som händer efter studenten. Det känns lite smått nervöst, säger Linn Ekelund.

Stämningen var på topp när de snart nybakade studenterna fick sätta på sig sina studentmössor under tisdagsförmiddagen. Men sången behöver de träna på...

Annons

Under tisdagsförmiddagen fick treorna på Härjedalens gymnasium känna av att studenten börjar närma sig - det var nämligen dags för mösspåtagning nere vid Ljusnan. Stämningen låg i luften, och stolta föräldrar fotade sina ungdomar på sin viktiga dag.

Rektor Linus Silow höll ett tal för studenterna och önskade dem lycka till i sina fortsatta studier och jobb.

– Jag kanske blev lite väl högtravande där. Det är alltid vemodigt när en årskurs härliga ungdomar försvinner. Samtidigt är vi glada för deras skull, det är ett delmål i deras liv som de uppnått, säger han.

Linn Ekelund går på Barn- och Fritidsprogrammet.

– Det känns att det inte är långt kvar nu, det är jätteroligt men lite smått nervöst.

• Vad gör du efter studenten?

– Jag kommer åka till Stockholm och jobba, antingen på badhus eller inom barnomsorg, säger hon.

Mer läsning

Annons