Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lockades av flygdagarna i Hedlanda

/
  • Den flygande ambulansen från Umeå var ett av de främsta dragplåstren på årets flygdagar.
  • Flygplan från alla håll och kanter kommer till flygdagarna på Hedlanda.
  • Hela lördagen förekom flyguppvisningar på Hedlanda. 20 årsjubileet blev en klar succé med mycket folk på plats.

Flygdagarna på Hedlanda i Hedeviken behåller sitt grepp om publiken. Som vanligt knökfullt med folk när flygplan från när och fjärran kom på besök, flyguppvisningar med mera genomfördes.

Annons

– Två höjdare i år, dels Scandinavian Air Ambulance, som dagen till ära flyttat sin jourverksamhet från Umeå till Hedlanda och dels besöket av JAS 39 Gripen, sa flyggeneralen Ragnar Dillner.

Helgens flygdagar var de 20:e i ordningen och Dillner hoppas det ska bli en fortsättning även åren framöver.

– Men det är ovisst varje gång. Det gäller att minst 20–25 personer ställer upp och jobbar och hittills har det löst sig. Men man vet ju aldrig vad framtiden har i sitt sköte.

Det är ingen överdrift att kalla flygdagarna en folkfest. Publiken kommer från alla håll och främst naturligtvis genom att de är flygintresserade.

Men det finns även annat att titta på, som till exempel veteranbilarna. I år förekom också linedanceunderhållning och barnaktiviteterna var som vanligt jättepopulära.

Marknaden den här gången var mer omfattande än tidigare år och försäljningen verkade gå riktigt bra för de flesta knallarna.

– Trevligt med den här flygdagarna. Det är tredje gången vi åker hit, berättade stockholmsmakarna Ingegärd och Tore Fransson.

De brukar hyra ett fritidshus i Härjedalen och passar på att förena nytta med nöje och besöka flygdagarna när de ändå är i landskapet.

Foto: Leif Eriksson

Mer läsning

Annons