Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många gick under fanorna i Ytterhogdal

/
  • 80-talet personer gick under fanorna. En siffra som är glädjande för socialdemokraterna.          Foto: Håkan Degselius
  • Medelåldern är hög bland deltagarna. Men en och annan ungdom passade på att gå under fanorna.

Regeringen fick som väntat kritik av Marie Nordén när hon talade i Ytterhogdal under arbetarnas dag som lockade mer folk under fanorna än på många år.

Annons

20 varma plusgrader och gröna knoppar i björkarna. Men trots det så fick den sittande borgerliga regeringen ett kyligt budskap av riksdagsledamoten Marie Nordén.

– Att krisen är global innebär inte att man kan ta ansvar lokalt, sa Marie Nordén som kritiserade regeringen på många punkter. Bland annat för deras skattesänkningar som enligt henne endast gynnat de redan rika och deras minskning av utbildning för de yngre.

EU är nästa viktiga valfråga för Sverige. Den är inte direkt på tapeten men där hoppas hon att rörelsen, både den fackliga och politisk tar till krafttag för att öka intresset för valet.

– Vi måste ut och möta folket, menade härjedalsbördige Marie som för övrigt talade i Ytterhogdal för exakt 25 år sedan.

Ungdomstalare var SSU:s ordförande i länet, Emil Burman. Även där var kritiken mot regeringen massiv. Men även mot den egna rörelsen som inte lyckats när det gäller till EU-valet där allt för många socialdemokrater är soffliggare.

– Det är en skymf mot socialdemokratins historia, menade han.

Ett 80-tal personer gick under de röda fanorna genom Ytterhogdal och många passade på att beskåda det ovanligt långa tåget.

– Folk har börjat förstå att allvaret, menade Anders Mårtensson från Lillhärdal.

Mer läsning

Annons