Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manfredsdotter skriver bok om Erik Lindblom

/
  • Erik O. Lindblom kommer till Amerika år 1886.Hans livsresa har då gått efter krokiga vägar från fattighjon via skräddarskrået för att slutligen landa i miljonärernas paradis med egendomen Cleremont Hotel i Californien som kronan över verket
Foto:  Marit Manfredsdotter
  • För sina insatser i arbetet att bygga upp San Francisco efter den ödesdigra jordbävningen 1906 erhåller Erik Lindblom Vasaordern.
Foto:  Marit Manfredsdotter
  • Efterforskningar har fört bokens författarinna över halva jordklotet och i San Franciscos Public Library öppnades skattgömmor höljda i århundraden av glömska. Värde­- fulla byggstenar hämtades här för romanbygget.  Foto: Emil Åslund

Marit Manfredsdotter är engagerad i projektet att rädda Erik Lindbloms barndomshem i Lofsdalen. Men nu ska hon även skriva boken om hans livsöde.

Annons

Marit Manfredsdotter ska om några veckor åka ner till Provance och skriva en bok om Erik Lindblom, fattigpojken från Strådalen som hittade guld i Alaska.

Boksviten om detta förunderliga levnadsöde som planeras och just nu färdigställs av Marit Manfredsdotter är en del i ett större projekt där frivilliga och ideella krafter försöka rädda Eriks barndomshem i Lofsdalen, Härjedalen.

Kunskapen om det lokala ger fantastiska förutsättningar att bygga vidare på och i Eriks fall kan hans levnadsöde föra bygden och för den delen även Sverige långt ut i världen med rätt marknadsstrateger involverade.

Vilhelm Moberg storslagna utvandrarepos innehåller drömmar och förväntningar. Erik är en levande och sann bild av hans verk. Hans historia inger hopp om möjlig förändring. En ytterst viktig ingrediens för framtiden, inte minst i dessa tider när hårda vindar blåser, piskade av ekonomins forcerade vetgirighet, menar Marit Manfredsdotter.

Mer läsning

Annons