Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill ha trygghetsboende och tryggare belysning

Moderaterna lägger fram två motioner i Kommunfullmäktige. De föreslår att Härjegårdar bygger ett trygghetsboende för äldre av tomma lägenheter, och Margareta Gladh (m) föreslår att upprätta en belysningsplan med fokus på trygghetsperspektivet.

Annons

Moderaterna föreslår att kommunfullmäktige beslutar att tillsätta en arbetsgrupp som aktivt undersöker möjligheterna för att skapa ett trygghetsboende för äldre i Sveg i samarbete med Härjegårdar Fastighets AB. ”Med en allt äldre befolkning måste även Härjedalen kunna erbjuda alternativa boendeformer för våra pensionärer. Det finns alldeles för många tomma lägenheter i Sveg som kunde bli ombyggda till ett trygghetsboende. Statens Bostadsomvandlingar, SBO borde kunna vara en samarbetspartner för Härjegårdar Fastighets AB. På förslag av Äldreboendedelegationen stöder regeringen byggande av trygghetsbostäder för äldre genom inventeringsstöd under 2009-2012. ” skriver de.

I den andra motionen vill man belysa ”Torvvägen” i Sveg. ”För många kvinnor breder otryggheten ut sig utomhus under kvällar och tidiga morgnar. när vi promenerar eller joggar runt Sveg finns det obelysta vägavsnitt som känns skrämmande och otrygga. Som exempel saknar norra infarten till Sveg förbi NBE i dag belysning vilket ger ett dåligt välkomnande för resenärer norrifrån. Torvrundan är också ett populärt promenadstråk som dock är skrämmande mörk på natten. Margareta Glad föreslår att upprätta en belysningsplan för Sveg med fokus på trygghetsperspektivet”, skriver Margareta Gladh (m).

Mer läsning

Annons