Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraften finns i glesbygden

/
  • Billy Söderin och Thomas ”Håkki” Eriksson ser det inte som någon nackdel att bjuda på myten om norrlänningen. Det är något som kan bli en guldgruva i framtiden.Foto: Håkan Degselius

Fördelarna överväger nackdelarna när det gäller att bo i glesbygden. Det menar Thomas” Håkki” Eriksson och Billy Söderin som höll uppskattade föreläsningar i Sveg och Hede under måndagen.

Annons

Jämmer och elände – trist och tråkigt. En kort analys om hur det är att på i glesbygden enligt många. Men det finns massor av fördelar som man inte tänker på om man är ung – eller storstadsbo.

Den inblicken gav Håkki och Billy under den närmare två timmar långa och mycket underhållande föreläsningen som förutom många tankeställare gav många skratt.

Båda har fått sig en inblick i hur det är att leva i storstäder och möta andra människor.

Nu är man mer eller i mindre tillbaka i sina hemtrakter och gör sitt bästa för att rycka upp livet i hemorterna på olika sätt.

– Vi är tillbaka på ruta 1, säger Billy Söderin som rest jorden runt tillsamman med sina slalomlaggar innan en olycka satte stopp för den aktiva karriären.

Numera lever och verkar han i Brattland i Åre kommun som journalist och föreläsare.

Något som han inte ångrar på något sätt.

– Om man emotionellt förstår att man kan bo kvar då har man träffat rätt, fortsätter Billy.

Håkki betyder på norska Hockeyfrilla, en frisyr som inte många eftertraktar. Men det var ett sätt för Thomas Eriksson att bjuda på sig själv och skapa ett varumärke för Norrland och hans T-shirts som blivit en storsäljare i Norge och Sverige.

Enligt honom ska man inte skämmas för att vara norrlänning.

– Man har mycket gratis. Det är inte alla som kan dansa bugg och laga mat och det är något som ska ta vara på, menar Håkki som även ser den äldre generationen som en guldgruva som man ska till vara på.

Mer läsning

Annons